5 maj 2013
15:00

Jula BK

Referat: K-VIF/Källby IF - Jula BK

Andra raka segern bärgades idag söndag hemma på Eolsborg mot Jula BK, 2-1 (2-0).
Inför storpubliken på Eolsborg, drygt 150 personer, tog vi alltså vår andra raka trepoängare, men idag fick vi verkligen kriga för det! Vi börjar matchen väldigt trevande och nervöst vilket leder till mycket misstag och slarvigt spel. Vi lyckas inte riktigt få tag i bollen, och när vi väl får det så är vi alldeles för stressade för att få till något ordnat spel.
Allt efter att tiden går så lyckas vi ändå skaka av oss lite av nerverna och kommer mer och mer in i matchen. I 29:e minuten slår vänsterback Sandra Magnusson en fin boll som skär igenom Julas försvar och ger Jennie Dahlkvist ett friläge som hon förvaltar på bästa sätt, 1-0. Efter ledningsmålet känner vi oss lite tryggare och vågar börja vårda bollen och hålla den inom laget. Men Jula är ett duktigt lag och är långtifrån ofarliga! I den 38:e minuten lyckas vi dock utöka vår ledning till 2-0, återigen genom Jennie Dahlkvist. För framspelningen står Linda Kjellström, som idag gjorde comeback på planen efter sin otäcka bilolycka för några veckor sedan. 2-0 står sig halvleken ut, och är ett resultat vi ska vara nöjda med!
Andra halvlek ser ungefär likadan ut, nämligen ganska hafsigt spel och mest kamp. Vi tvingas till några byten och positionsförändringar inom laget, vilket leder till att vi är något mer oorganiserade i andra halvlek. Det i sin tur leder till att Jula tar över mer och mer av initiativet i matchen. Vi ställer dock om farligt och har några lägen till att utöka vår ledning. Vi har till och med bollen över mållinjen vid ett tillfälle efter en hörna, flera av våra tjejer jublar för mål men domaren anser inte att hela bollen varit över linjen. Väldigt synd, för 3-0 i det skedet hade säkerligen "dödat" matchen. I slutskedet av matchen går Jula ner på en trebackslinje och skapar ett tryck mot vårt mål. I 82:a minuten kommer också reduceringen till 2-1. Jula fortsätter att trycka på och har på tilläggstid faktiskt ett skott i ribban. Men vi håller undan och lyckas ta tre viktiga och mycket sköna poäng!

Hela laget står för en rejäl kämpainsats och ska ha beröm för det! Det är skönt att se att vi kan ta fram de takterna när vi inte riktigt får igång det spel vi vill spela. Det är starkt att lyckas vinna även när prestationen inte riktigt är på topp. Ett litet extra plus idag till Jennie Dahlkvist som står för ytterligare två mål idag, och är hypervass just nu! 8 mål på två matcher talar sitt tydliga språk... Hon kommer ställa till oreda för många motståndarförsvar under säsongen! Även Jessika Olsson ska ha ett plus för sin första halvlek.

Tll sist vill jag rikta ett tack till alla de som ställde upp och gjorde vår hemmapremiär till en så lyckad tillställning! Tack kioskpersonalen, bollflickorna från både Källby IF och Kinne-Vedums IF, speakers, och övriga funktionärer. Och ett tack till den stora publiken! Dygt 150 personer på en dammatch i division 3 är inte så illa pinkat...